SF, Sequoia, Yosemite, Tioga Pass, Mammoth Lakes - Reisverslag uit Mammoth Lakes, Verenigde Staten van Wouter Deurzen - WaarBenJij.nu SF, Sequoia, Yosemite, Tioga Pass, Mammoth Lakes - Reisverslag uit Mammoth Lakes, Verenigde Staten van Wouter Deurzen - WaarBenJij.nu

SF, Sequoia, Yosemite, Tioga Pass, Mammoth Lakes

Door: Wouter

Blijf op de hoogte en volg Wouter

20 Augustus 2009 | Verenigde Staten, Mammoth Lakes

Vorige week was een erg drukke week. Sommige dagen zelfs geen tot weinig slaap gehad wegens de vele opdrachten die ik moest afronden. Hopelijk heb ik alles succesvol afgerond.
Vorige week woensdag is Thijs aangekomen in San Francisco. Zijn vertraging in Chicago was zelfs nog erger dan die van mij. Zo erg dat hij zijn aansluitende vlucht had gemist, waardoor hij tot de volgende vlucht moest wachten. 's Avonds hebben we nog wat gedronken in San Francisco. Donderdag was wasdag, aangezien ik bijna door mijn schone kleren heen was. Dat heeft me heel wat uurtjes gekost. 's Middags Thijs de campus laten zien, gedeeltelijk vergezeld door Frank (Duitser). Omdat dit laatste dag was, meteen een hoop 'calgear' gekocht. Ik moet wel kunnen laten zien waar ik ben geweest. 's Avonds samen met Thijs en twee klasgenoten, Susan en Jana, gegeten in Berkeley als soort van 'afscheid'. Tenslotte, toen Thijs zijn jetleg ging uitslapen, nog wat drankjes gedronken met mijn i-housevrienden om afscheid te nemen.
Vrijdag was dan echt de laatste dag. Het uitchecken ging redelijk vlot, daarna gelucht, laatste opdracht ingeleverd en taxi besteld. Thijs was zo vriendleijk mij op te wachten op het BART-station, zodat ik niet met beide koffers door de heuvels heen hoefde. Vervolgens ingecheckt in de nieuwe kamer in het hotel en op weg naar het autoverhuurbedrijf. Dat viel even tegen nadat alles zo vlot leek te gaan. Het heeft uiteindelijk bijna vier uur gekost voordat we onze auto kregen. Helaas geen cabrio, dat zou nog een paar uurtjes langer duren. De auto's moesten namelijk vanuit het vliegveld naar het centrum van SF worden gebracht. Het feit dat de daarom maar een blitse witte Mercedes-Benz C300 kregen maakte een hoop goed. Hiermee zijn we naar Monteray en Carmel geweest, zie foto's. De dag erna hebben we de 49 mile ride gedaan in SF langs de mooiste punten en zijn we naar het museum of modern art geweest. Zondag, de laatste dag in SF zijn we 's ochtends naar de 'Glide Memorial Church' geweest, een bekende amerikaanse gospelkerk. Daarna zijn we naar Alcatraz geweest.
Maandag begon de echte roadtrip. Alleseerst zijn we met de koffers naar het vliegveld gegaan met de BART (soort metro). Hier hebben we onze huurauto opgehaald, wat redelijk vlot ging. We hebben na lang twijfelen uiteindelijk gekozen voor een Ford Escape, die met ruim 240pk, ruim 10pk meer had dan de mercedes. Momenteel brand er echter een lampje dat er iets mis is met het emisiesysteem van de motor ofzo, net als de eerste dag. Dat moeten we dus een beetje in de gaten houden. Maandag zijn we naar Sequoia geweest, waar het grootste levende organisme ter wereld staat, 'Gereral Sherman', een gigantische sequoiaboom. Dinsdag zijn we naar Yosemite geweest, ook vol met gigantische sequoiabomen. Helaas waren de watervallen bijna opgedroogd. Vandaag zijn we ook naar Yosemite geweest waar we over de Tioga Pass hebben gereden. Dit was een ontzettend mooie pas met vele verschillende gebieden, waaronder een soort alpenweide, meertjes en rotsen. Daarna zijn we naar Mammoth Lakes geweest, bekend om de Devils postpiles en de Rainbowfalls. We hebben ontzettend mooie gebieden gezien tot nu toe en redelijk wat gehiked. Ondanks de relatief korte afstanden moeten we nog best veel rijden iedere dag. Ik heb hieronder enkele foto's toegevoegd. In de meeste hotels hebben we tot nu toe internet, dus hopelijk kan ik jullie binnenkort meer laten zien.

• 20 Augustus 2009 - 07:16

Lia:

Studie gestopt, let the fun part begin!!!
    De foto's zijn prachtig! De hoed past je goed, lekker stoer en het houdt de hersens koel. Wij volgen je!
    Geniet!!!

• 20 Augustus 2009 - 08:17

Bert En Lies:

Fijn te horen dat het jullie goed gaat. Heel leuke foto's. Bij een Amerika-reis hoort inderdaad een cowboyhoed. Veel plezier en laat weer snel iets van je horen.

• 20 Augustus 2009 - 09:01

Maria Uit Berghem:

ha die wouter,

ik kreeg net pas je reisverslag onder ogen en moet dus nog veel lezen en kijken om het hele verhaal tot nu toe te volgen. ik hoor wel van je ouders dat je het druk hebt maar ook geniet van dat alles. het verslag van tante thea en ome gerrit is ook mooi maar het lijkt wel of die elke dag feesten. dat was jou opzet natuurlijk ook niet. maar ach laat die oudjes genieten van hun vacantie. ik hoop ook dat je het haalt en dat je daarna heel wat gaat zien van america. nou wouter succes en tot kijk.

groeten van maria van erp

• 20 Augustus 2009 - 09:16

Daniel:

Hey coyboy!

Mooie dingen krijgen jullie daar te zien! Leuk om te lezen en vooral om te zien, fraaie foto's!

Oh en over die foto met cowboyhoed... Je mist nog een strohalm tussen je tanden, voor de rest ben je geknipt voor een bijrol in The Dukes of Hazard hoor ;-) Zeker met zo'n rides trouwens, stoere wagens hoor!

Fijne tijd nog daar! Groetjes aan Thijs ook!

• 21 Augustus 2009 - 10:14

Tante Thea:

Hallo Wouter,
    Wij zijn inmiddels ook terug uit Canada. Dus nu hand ik tijd om jouw site eens op mijn gemak te lezen en alle foto´s te bekijken! Indrukwekkende reis heb je gemaakt! Afgezien van het feit dat het ook voor je studie was, heb je een heleboel ervaringen opgedaan! Ben je er ook een ander mens van geworden?? Maar of je nu in de Verenigde Staten bent of in Canada; Prachtig land met heel veel mooie natuur, waar jij, aan de foto´s te zien, ook oog voor hebt gelukkig! Als je terug bent moet je mijn foto´s van Canada ook maar eens bekijken. Ik wens je nog een hele fijne tijd daar en tot ziens! XXX-Tante Thea.

• 22 Augustus 2009 - 08:03

Lia:

Dát is knap: ik krijg net een berichtje binnen van Waarbenjijnu, dat je thuiskomt op 20 juni 2009! Of zij zijn érg laat met dat berichtje óf jij kunt timetravellen!

• 25 Augustus 2009 - 10:21

Erik & Jolie:

Hee Wouter!
    We hebben net je laatste bericht gelezen en je foto's bekeken. Ziet er allemaal super uit! We vinden het leuk om in september een keer af te spreken en bij de kletsen en je in te maken met machiavelli;)
    Geniet nog volop van je laatste week en een behouden thuiskomst.
    groetjes uit heerlen!